Vorige | Volgende
Verkocht

Hendrik Reindersweg 11 PESSE

Dit agrarisch object is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

PROFESSIONEEL PAARDENBEDRIJF 'FORTUNA HOEVE' Op een uitmuntende locatie gelegen in het buitengebied van het Drentse dorp Pesse, nabij natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld, vindt u dit professionele PAARDENBEDRIJF 'Fortuna Hoeve' op een perceel van ca. 4,5 hectare grond. Thans is de hoeve in gebruik als fokkerijbedrijf. Fortuna Hoeve is voorzien van een ruime bedrijfswoning met appartement en...

Kenmerken

Provincie
Drenthe
Gemeente
Hoogeveen
Type
TIARA_WOONOBJECT
Hoofdbestemming
Paardenhouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom
Status
Verkocht

Omschrijving

PROFESSIONEEL PAARDENBEDRIJF 'FORTUNA HOEVE'

Op een uitmuntende locatie gelegen in het buitengebied van het Drentse dorp Pesse, nabij natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld, vindt u dit professionele PAARDENBEDRIJF 'Fortuna Hoeve' op een perceel van ca. 4,5 hectare grond. Thans is de hoeve in gebruik als fokkerijbedrijf.

Fortuna Hoeve is voorzien van een ruime bedrijfswoning met appartement en een manege met rijhal voorzien van zandbodem, degelijk uitgevoerde paardenstallen (51 individuele boxen en 7 groepsstallen) met bijbehorende additionele ruimten en foyer, voorzien van keukenblok en gashaard, met uitzicht over de rijhal. Daarnaast zijn op het terrein een buitenrijbaan (ca. 56 x 24 meter), een springtuin (ca. 58 x 45 meter) en paddock (ca. 33 x 22 meter) aanwezig, allen voorzien van zandbodem. De hoeve voorziet tevens in een 6-paards stapmolen, weiland en parkeergelegenheid.

Het pittoreske dorpje Pesse, gelegen in de gemeente Hoogeveen, biedt een rustige en landelijke woonomgeving en is tegelijkertijd goed bereikbaar wegens de ligging aan de A28. Er zijn diverse scholen, sportvoorzieningen en een supermarkt. Meer winkelaanbod, restaurants e.d. vindt u in de nabijgelegen stad Hoogeveen. De omgeving van het paardenbedrijf biedt vele uitrijmogelijkheden; zo ligt het eerste zandpad van het natuurgebied Dwingelderveld op ca. 1,5 kilometer en is dit pad goed te bereikbaar met uw paard en/of rijtuig.

Kortom: een uitermate geschikte plaats voor het oprichten dan wel voorzetten van uw (paarden-)bedrijf. Desgewenst kunnen enkele fokmerries en/of rijpaarden van Fortuna Hoeve worden overgenomen.


KENMERKEN
Bouwjaar: 1920, verbouwd in 2000
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, pannengedekt
Woonoppervlakte bedrijfswoning: ca. 186 m²
Inhoud bedrijfswoning: ca. 520 m³
Perceelsoppervlakte: 45.193 m²


INDELING bedrijfswoning

De woning is voorzien van dubbel glas en in 2000 is een deel van de kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen.

BEGANE GROND
We betreden de woning via de voordeur en bereiken de entreehal voorzien van kast en garderobe. Vanuit de entreehal is een doorloop naar de bijkeuken en het achterhuis/de stal. Daarnaast geeft de entreehal toegang tot de sfeervolle woonkamer met balkenplafond. De woonkamer is voorzien van een fraaie plavuizen vloer met vloerverwarming. In een gedeelte van de woonkamer ligt een mooie parketvloer. De wanden zijn voorzien van muurverwarming. Vanuit de woonkamer kunt u de open keuken met diverse inbouwapparatuur bereiken en een tweede hal met separaat toilet en toegang tot het achterhuis/de stal. Op de begane grond vindt u tevens een royale badkamer voorzien van ligbad, douchecabine, toilet en twee wastafels.

Het voorhuis beschikt over een hal met trapopgang, een kamer te gebruiken als slaapkamer of kantoor en een tweede woonkamer.

VERDIEPING
Op de verdieping zijn 3 slaapkamers, waarvan één master-bedroom met ensuite een badkamer voorzien van douchecabine, twee wastafels, toilet en design-radiator. Tevens beschikt de master-bedroom over een grote inloopkast. Eén van de andere slaapkamers is voorzien van een wastafel.

ACHTERHUIS/STAL
Het achterhuis/stal is opgetrokken in steen met karakteristieke houten gebinten. In deze stal staan 20 paardenboxen (ca. 3 x 3 meter) voorzien van drink- en voerbakken.

TUIN
De tuin van de woning is gelegen op het zuiden en westen en is voorzien van diverse terrassen, een gazon en een nieuw gebouwd tuinhuis met veranda en terras. Voorts staat op de erfgrens een fraaie, nieuwe schutting.


INDELING appartement

Tegen de achtergevel van het achterhuis is een verblijfsruimte gecreëerd in de vorm van een appartement. Dit appartement is voorzien van een woon-/slaapkamer en een douche met toilet. Een extra separaat toilet is buitenom bereikbaar. Het appartement is uitermate geschikt voor het huisvesten van bijvoorbeeld een stalmedewerker of groom.


BIJGEBOUWEN EN FACILITEITEN
Het object beschikt over diverse paardengerelateerde bijgebouwen, waaronder:

- STALGEBOUW: de paardenstal is gebouwd in 1988 en heeft een afmeting van ca. 14,5 x 21 meter. De stal is opgetrokken in steen en is pannengedekt. De stal is voorzien van 11 paardenboxen (ca. 3 x 3 meter). In één box hangt een solarium. Daarnaast beschikt de stal nog over 6 paardenboxen met buitenluiken. Alle boxen zijn voorzien van drink- en voerbakken. Tevens is een zadelkamer/voorraadhok aanwezig.

- RIJHAL MET FOYER: de rijhal is gebouwd in 1988 en heeft een afmeting van ca. 22,5 x 45 meter. De zijwanden zijn 4,80 meter hoog en gemetseld met een damwand topgevel. De rijhal beschikt over een stalen spantconstructie, een golfplaten dak en een zandbodem. Deze bodem is zeer geschikt als trainingsbodem.
De foyer heeft een afmeting van ca. 10,5 x 2,60 meter en is voorzien van een keukenblok en een gashaard. Vanuit de foyer kijkt u uit op de rijhal.
Onder hetzelfde dak als de rijhal vindt u nog een 14-tal paardenboxen. Deze zijn onder andere te bereiken vanuit de rijhal via de twee doorgangen. De boxen (ca. 3 x 3 meter) zijn alle voorzien van drink- en voerbakken.
De rijhal kan ook worden gebruikt als loods.

- SCHUUR: voorzien van 3 opvoelboxen, geschikt voor onder andere gynaecologische begeleiding van merries. De opvoelboxen zijn ter overname beschikbaar.

- LABORATORIUM: geschikt voor het controleren, het klaarmaken voor verzending en het invriezen van sperma van hengsten. De apparatuur is ter overname beschikbaar.

- GROEPSBOXEN: 7 grotere groepsboxen, geschikt voor bijvoorbeeld de opfok van jongere paarden.

Daarnaast vindt u op het terrein nog de volgende faciliteiten:

- OVERDEKTE STAPMOLEN: 6-paards, met een doorsnede van 20 meter. De bodem is voorzien van klinkerbestrating en de wanden zijn voorzien van windbreekgaas.

- MESTPLAAT: afmeting ca. 9 x 5,5 meter, uitgevoerd met betonvloer en met stenen ommuurd.

- BUITENRIJBAAN: afmeting ca. 56 x 24 meter, voorzien van een zandbodem.

- PADDOCK: afmeting ca. 33 x 22 meter, voorzien van een zandbodem.

- SPRINGTUIN: afmeting ca. 58 x 45 meter, voorzien van een zandbodem.

- WEILAND: volledig met hekwerk omheind.

- ERF: verhard met klinkerbestrating en tegels.

BIJZONDERHEDEN
- Op het bedrijf rust een milieuvergunning voor het houden van 60 volwassen paarden. Daarnaast is een Natuurbeschermingswetvergunning (NB-vergunning) aangevraagd voor het houden van 60 paarden.
- Op het bedrijf rust de bestemming 'Landelijk gebied II' met de aanduiding 'Grondgebonden agrarisch bedrijf'.
- De schuren hebben een vrije overspanning waardoor deze ook voor opslag en berging gebruikt kunnen worden.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
TIARA_WOONOBJECT
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
4 ha 51 a 93 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Hoogeveen
Sectie
T
Perceel
110
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Hoogeveen
Sectie
T
Perceel
157
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Hoogeveen
Sectie
T
Perceel
172
Eigendomssituatie
volle eigendom

Foto's