Vorige | Volgende
Verkocht

Hoogstraat 6 LEERSUM

Deze woning is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

TOPLOCATIE IN LEERSUM Midden in de 'Kaapse Bossen' is dit voormalige vrijstaande poortgebouw voorzien van torenkamer en aangebouwd bijgebouw gelegen op een perceel van 1.390 m² erfpachtgrond. De grond is in eigendom van Staatsbosbeheer, die deze grond in erfpacht uit zal geven. Het natuurgebied 'Kaapse Bossen' is gelegen op een stuwwal van de Utrechtse Heuvelrug en biedt een prachtige rustige...

Kenmerken

Soort woning
Poortwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1915
Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving

Omschrijving

TOPLOCATIE IN LEERSUM

Midden in de 'Kaapse Bossen' is dit voormalige vrijstaande poortgebouw voorzien van torenkamer en aangebouwd bijgebouw gelegen op een perceel van 1.390 m² erfpachtgrond. De grond is in eigendom van Staatsbosbeheer, die deze grond in erfpacht uit zal geven. Het natuurgebied 'Kaapse Bossen' is gelegen op een stuwwal van de Utrechtse Heuvelrug en biedt een prachtige rustige woonomgeving om heerlijk in te recreëren. De vele voorzieningen als scholen, winkels en sportvoorzieningen zijn op fietsafstand van Leersum gelegen. Leersum is goed bereikbaar via de A12 en diverse N-wegen en is zeer centraal gelegen in Nederland. Het object wordt uitgegeven op basis van een recht van erfpacht voor 30 jaar. De vraagprijs voor de opstallen is € 50.000.- k.k. De canon - die fiscaal aftrekbaar is - bedraagt € 4.438,13 per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS.

Dit karakteristieke pand is in 1914-1915 door P. Smidt van Gelder naar een ontwerp van architect J.C. Wentink gebouwd als toegang voor het achtergelegen landhuis. Het gebouw beschikt over twee identieke units die door middel van een poort met torenkamer met elkaar zijn verbonden. Helaas is het dak van het bijgebouw enige jaren geleden ingestort, waardoor de uniformiteit in beide units is weggevallen. Gezien het unieke karakter van het gebouw is deze bestemd tot gemeentelijk monument. Wij zijn dan ook op zoek naar diegene die bereid is om dit unieke pand te herstellen in zijn oude glorie. Hebben wij uw interesse gewekt, neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.


KENMERKEN
Bouwjaar : 1914-1915
Bouwwijze : traditioneel gebouwd, leistenen dakbedekking
Woonoppervlakte : ca. 106 m²
Overige inpandige ruimte : ca. 66 m²
Inhoud : ca. 474 m³
Perceelsoppervlakte : 1.390 m²


INDELING

De woning verkeert in een slechte staat en dient volledig gerenoveerd te worden. Het pand is wel voorzien van elektriciteit, gas en een c.v.-installatie. Recent is de meterkast vernieuwd.

BEGANE GROND
Entree, woonkamer met houten vloer, eetkamer met provisiekast / kelder, hal met toilet, keuken met zeer eenvoudig keukenblok, slaapkamer en douchekamer.

VERDIEPING
3 slaapkamers (waarvan één in de torenkamer) en bergruimte.


BIJZONDERHEDEN
- de woning is opgenomen in de gemeentelijke monumentenlijst;
- de grond wordt door Staatsbosbeheer in erfpacht uitgegeven voor een periode van 30 jaar;
- de vraagprijs op Funda van € 275.000,- k.k. geeft een indicatie van de marktwaarde in volle eigendom. Omdat Staatsbosbeheer het natuurgebied waarin de woning is gelegen bijeen wenst te houden wordt de tot de woning behorende grond in erfpacht uitgegeven en de opstal (op basis van een afhankelijk opstalrecht) verkocht. De aanvangscanon bedraagt € 4.438,13 per jaar en vraagprijs voor de opstallen bedraagt € 50.000,- k.k.;
- de notariskeuze is voorbehouden aan verkoper;
- er is geen verkoopvragenlijst en lijst van roerende zaken beschikbaar van deze woning. Verkoper attendeert uitdrukkelijk op het feit dat hij het verkochte niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen van/gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Dergelijke eigenschappen c.q. gebreken zullen voor risico en rekening van koper komen. Bij de vaststelling van de koopsom is hiermee rekening gehouden;
- in de koopakte zal tevens een ouderdomsclausule worden opgenomen, waarin wordt aangegeven dat gezien het bouwjaar van de woning de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Poortwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1915
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
leisteen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
106 m²
Overige inpandige ruimte
66 m²
Inhoud
474 m³
Perceeloppervlakte
1.390 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Leersum
Sectie
F
Perceel
219
Oppervlakte
605 m²
Eigendomssituatie
Eigendom belast met opstal
 
 
Gemeente
Leersum
Sectie
F
Perceel
220
Oppervlakte
785 m²
Eigendomssituatie
Eigendom belast met opstal

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's

Nabijgelegen