Vorige | Volgende
Verkocht

Vreelandseweg 27 LOENEN AAN DE VECHT

Dit agrarisch object is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

EEN BIJZONDER LANDGOED OP EEN UNIEKE LOCATIE Centraal in het land, schitterend gesitueerd langs de rivier de Vecht bieden wij u te koop aan deze STOETERIJ met opstallen als o.a. stallen, rijhallen, binnen – en buitenrijbanen als ook een WOONBOERDERIJ. Het gehele landgoed is ca.12 hectare groot met weilanden, sloot, een boomgaard met appels, peren en walnoot en een grote vijver. Aan de overkant van...

Kenmerken

Provincie
Utrecht
Gemeente
Loenen
Type
Paardenhouderij
Hoofdbestemming
Paardenhouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom
Status
Verkocht

Omschrijving

EEN BIJZONDER LANDGOED OP EEN UNIEKE LOCATIE

Centraal in het land, schitterend gesitueerd langs de rivier de Vecht bieden wij u te koop aan deze STOETERIJ met opstallen als o.a. stallen, rijhallen, binnen – en buitenrijbanen als ook een WOONBOERDERIJ. Het gehele landgoed is ca.12 hectare groot met weilanden, sloot, een boomgaard met appels, peren en walnoot en een grote vijver. Aan de overkant van de weg bevindt zich nog een perceel grasland tot aan het water van de Vecht. Het geheel is volledig omheind. Alleen de dijk is toegankelijk voor wandelaars.

KENMERKEN
Bouwjaar: ca. 1688, in 1995 volledig gerenoveerd
Bouwwijze boerderij: traditioneel, voorhuis pannen- en achterhuis rietgedekt
Woonoppervlakte boerderij: ca. 280 m²
Oppervlakte bedrijfsgebouwen: ca. 4.350 m²
Perceelsoppervlakte: 124.260 m²

BESCHRIJVING OPSTALLEN
HALLENCOMPLEX
Op het terrein bevindt zich een hallencomplex van ca. 3.750 m². In de diverse hallen bevinden zich o.a. 12 paardenboxen, een zadelkamer, een spuit – poetsplaats, een gereedschapsloods en een binnenrijbaan met Agterberg bodem. Aan de achterzijde een grote loods t.b.v. een vrachtwagen. De hallen hebben diverse toegangsdeuren en één van de deuren leidt naar een ontvangstruimte c.q. kantine met toiletgroep, een foyer met keuken en veel bergruimte. Op de verdieping van deze ruimte bevindt zich een verblijfsruimte met keuken, een badkamer met douche en toilet en twee slaapkamers.

HENGSTENSTAL
De tweede hal op het terrein is ca. 240 m² groot met hierin opgenomen een elftal boxen, een zadelkamer, een spuitplaats, een dekruimte en een laboratorium. Voorts nog een
een ontvangstruimte met pantry en toilet, een archief – en kantoorruimte.

LOODS
In een derde hal op het terrein ter grootte van ca. 200 m² bevinden zich nog eens zeven demontabele boxen.

STAPMOLEN
Op het terrein bevindt zich een overdekte stapmolen voor 6 paarden.

HOOIBERG
De hooiberg wordt thans gebruikt als opslagruimte en is voorzien van stalen spanten.

BUITENRIJBAAN
De buitenrijbaan ligt achter op het terrein en is voorzien van een gedraineerde Agterberg bodem.

WOONBOERDERIJ
De oorspronkelijk rond 1688 gebouwde woonboerderij is door de huidige eigenaar volledig verbouwd en gerenoveerd. Het resultaat is een moderne woning met alle vertrekken op de beneden verdieping.
Een ieder betreedt de woning via de zij entree waar u via een hal in de grote, luxe en complete Tinello woonkeuken komt. Deze leefkeuken vormt de basis van de gehele woning, van hieruit loopt u de hele woning rond. Aan de rechterzijde van de keuken heeft u uitzicht over de landerijen en de Vecht. De perfecte plaats voor een grote eettafel. In de gang bevindt zich aan de rechterzijde nog de officiële voordeur met hal alsmede de ruime kelder. Aan de linkerkant een bijkeuken en een toilet. De ruime living met rechts de opkamer is geheel voorzien van een parket vloer en balkenplafond. Vanuit de living loopt u aan de andere zijde via een tussenhal met grote openslaande deuren weer terug naar de keuken.

Vanuit de living heeft u toegang tot de deel. In de brede en lange gang is lambrisering aangebracht en zitten nog de originele stalramen. De gang geeft toegang tot een viertal deuren waarachter 2 slaapkamers, 1 werkkamer en een badkamer met douchecabine. Achterin de gang de vijfde deur met hierachter de master bedroom, compleet met kleedkamer en een badkamer met bad, douche, dubbele wastafel en toilet.

GUESTHOUSE
Het guesthouse (ca. 100 m²) heeft een ruime living met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer met wastafel en douche, een ruimte met was – en droogmachine en een separaat toilet.

POOLHOUSE
Vanaf het terras, waar zich nog een authentieke waterput bevindt heeft u, via grote openslaande deuren toegang tot het poolhouse. Het verwarmde zwembad is voorzien van een lamellen roldek. Verder bevinden zich in het poolhouse een terras met gashaard, een complete open keuken met inbouwapparatuur als een vaatwasser, een elektrische kookplaat en een Amerikaanse koelkast. Een badkamer met douche en toilet en naast het zwembad een jacuzzi maken het geheel compleet.

GARAGE
De garage biedt ruimte aan twee auto's. Naast de garage bevindt zich nog een fietsenschuur. Het totaal is ca. 36 m² groot.

KENMERKEN
De woning is volledig geïsoleerd
In de woning, het guesthouse, poolhouse en bovenverdieping hallencomplex ligt vloerverwarming en is apart een CV installatie aanwezig.
De deel is in 2012 opnieuw rietgedekt.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Paardenhouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
12 ha 42 a 60 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
A
Perceel
2602
Hectare
12
Are
42
Centiare
60

Kadastrale gegevens

Gemeente
Loenen
Sectie
A
Perceel
2602
Eigendomssituatie
volle eigendom

Foto's

Nabijgelegen