Vorige | Volgende
Verkocht

Weteringstraat 4 - 4/01 WAMEL

Dit agrarisch object is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

PROFESSIONEEL PAARDENBEDRIJF 'DE DALHOEVE' Op een centrale locatie in Nederland, gelegen in het buitengebied van het Gelderse dorpje Wamel in het Land van Maas en Waal, vindt u deze grote, professionele HIPPISCHE ACCOMMODATIE 'De Dalhoeve' met volop mogelijkheden voor de hippische ondernemer. Het object is thans in gebruik voor fokkerij en als hengstenhouderij. Paardencentrum De Dalhoeve is...

Kenmerken

Provincie
Gelderland
Gemeente
Wamel
Type
TIARA_WOONOBJECT
Hoofdbestemming
Paardenhouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom
Status
Verkocht

Omschrijving

PROFESSIONEEL PAARDENBEDRIJF 'DE DALHOEVE'

Op een centrale locatie in Nederland, gelegen in het buitengebied van het Gelderse dorpje Wamel in het Land van Maas en Waal, vindt u deze grote, professionele HIPPISCHE ACCOMMODATIE 'De Dalhoeve' met volop mogelijkheden voor de hippische ondernemer. Het object is thans in gebruik voor fokkerij en als hengstenhouderij.

Paardencentrum De Dalhoeve is ingericht met 1 ruim woonhuis, 2 grote appartementen, een hengstenstation met laboratorium en kantoorruimte, in totaal 82 degelijk uitgevoerde paardenboxen verdeeld over diverse bijgebouwen, een royale binnenmanege voorzien van Agterberg-bodem (ca. 20 x 70 m), een overdekte 4-paards stapmolen, een overdekte longeercirkel, weiland en parkeergelegenheid. Het geheel is gesitueerd op een perceel van ca. 15.000 m² grond met een vrije ligging, nabij uitvalswegen. De mogelijkheid bestaat om 2 vrijstaande woningen (huisnummers 2 en 4A) met extra grond aan te kopen. Het totale perceel bedraagt dan ca. 4,4 hectare.

Kortom: een uitermate geschikte plaats voor het oprichten dan wel voorzetten van uw (paarden-)bedrijf.

KENMERKEN
Bouwjaar: 1960-1970
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, pannengedekt
Perceelsoppervlakte: ca. 15.000 m²

INDELING bedrijfswoning

Gebouwd ter plaatse van de bedrijfsgebouwen en opgetrokken uit metselwerk, het dak is pannengedekt.

KELDER

BEGANE GROND
Hal voorzien van meterkast en trap; werkkamer; slaapkamer; doorzon-woonkamer met gashaard, leefkeuken met landelijke keukeninrichting in hoekopstelling (spoelbak, kookplaat, oven) en inbouwkast; bijkeuken met gootsteen en aansluitingen voor wasmachine en droger; achterportaal, toiletruimte is met toilet.

VERDIEPING
Overloop met inbouwkast; 3 slaapkamers met inbouwkast; badkamer met ligbad, toilet en vaste wastafel met wastafelmeubel.

TUIN
De tuin van de woning is gelegen op het zuiden en voorzien van een terras, gazon en diverse struiken en hagen.

INDELING appartementen

Op de eerste verdieping van het bedrijfsgebouw achter het woonhuis zijn 2 appartementen gesitueerd, toegankelijk middels eigen entree aan de rechterzijde van het gebouw. De centrale hal is voorzien van laminaatvloer en biedt toegang tot de appartementen, toiletruimte en garderobe. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een toilet en een fonteintje.

APPARTEMENT I
Woonkamer; open keuken met keukeninrichting in wandopstelling (spoelbak, kookplaat, oven en koelkast), gang, 3 slaapkamers, badkamer met douche en vaste wastafel, separate toiletruimte, c.v.-ruimte, toegang zolder.

APPARTEMENT II 
Woonkamer; open keuken met keukeninrichting in wandopstelling (spoelbak, kookplaat, oven, koelkast, vaste kasten); dakterras; gang met aansluitingen voor de wasmachine en droger; 2 slaapkamers; badkamer met ligbad, separate douche en toilet.

BIJGEBOUWEN EN FACILITEITEN
Het object beschikt over diverse paardengerelateerde bijgebouwen, waaronder:

BEDRIJFSGEBOUW I: gesitueerd achter woonhuis nr. 4 en ingericht met de ontvangst- en kantoorruimtes, het dekstation, laboratorium en diverse stallen. Een portaal biedt vanaf erf toegang tot ontvangstruimte/kantine en toiletruimte. Het portaal is voorzien van meterkast. De toiletruimte is uitgerust met een toilet en fonteintje.
- Ontvangstruimte: voorzien van tegelvloer, keukenblok met spoelbak en bergruimte.
- Laboratorium: verdeeld in diverse ruimtes. Deel I: voorzien van tegelvloer, betegelde wanden, keukenblok, diverse schuifkasten en berging. Deel II: afgewerkt met tegelvloer en betegelde wanden. Vaste trapopgang biedt toegang tot eerste verdieping met kantoor- en bergruimtes.
De eerste verdieping is ingericht met berging, archiefruimte, kantoor en zolder. De archiefruimte is voorzien van diverse schuifkasten en opstelling van c.v.-combiketel (Remeha). De grote kantoorruimte is voorzien van airconditioning.
- Dekruimte: afgewerkt met betonnen vloer met giergoten en betonnen wanden, alsmede voorzien van phantoom en vaste kasten. Schuifdeur biedt toegang tot stalgedeelte I en II en vaste trap biedt toegang tot ontspanningsruimte op eerste verdieping. De ontspanningsruimte is ingericht met complete bar.

STALGEDEELTE I: ingericht met 9 paardenboxen, allen voorzien van hardhouten, gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren en metselwerk tussen- en achterwanden, separate wasplaats met betonnen vloer en wanden.

STALGEDEELTE II: ingericht met 5 paardenboxen, allen voorzien van metselwerk voor-, tussen- en achterwanden, hardhouten en gegalvaniseerde schuifdeuren en een betonnen vloer, boxen deels voorzien van buitenluiken; toegang tot de zolder boven stalgedeelte en toegang tot erf.

QUARANTAINESTAL/VELDSCHUUR: de vrijstaande veldschuur met aangrenzende quarantainestal is aan de linkerzijde van bedrijfsgebouw I gesitueerd.
- Veldschuur: de veldschuur met open front is opgetrokken uit houten wanden met een metselwerk plint en houten spanten. Het dak is gedekt met damwandpanelen. De vloer is verhard middels beton.
- Quarantainestal: de quarantainestal is ingericht met 7 paardenboxen en een wasplaats. De boxen zijn allen voorzien van deels hardhouten, deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren, betonnen tussen- en achterwanden en een beklinkerde vloer. De boxen zijn deels voorzien van buitenluiken. De wasplaats is voorzien van een boiler.

RIJHAL: opgetrokken uit metselwerk, deels damwand met stalen spanten en golfplaten dakbedekking (deels lichtdoorlatend). Aan buitenzijde zijn gevels recent deels bekleed met fraaie damwandpanelen (hout-look). Daarnaast is er een brede overstek aan het dak aangebracht. Openslaande deuren en een loopdeur bieden vanaf het erf toegang tot de rijhal.
- Kantine: thans niet meer als zodanig in gebruik; voorzien van bar met keukenblok en houten balkenplafond; direct zicht op binnenmanege.
- Binnenmanege: ca. 20 x 70 m; voorzien van Agterberg-bodem, metselwerk bakrandkering en beregeningsinstallatie; toegang tot naastgelegen stalgedeelte middels schuifdeuren.

PAARDENSTALLEN: direct grenzend aan rijhal zijn paardenstallen gesitueerd, verdeeld over 3 gangen met in totaal 45 paardenboxen. Opgetrokken uit metselwerk en voorzien van een betonnen vloer en een geïsoleerd dak.
- Stalgedeelte I: 14 paardenboxen; wasruimte/zadel-kamer. De boxen zijn allen voorzien van deels hardhouten, deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren en metselwerk tussen- en achterwanden (deels bezet). De boxen zijn deels voorzien van buitenluiken. De wasruimte/zadelkamer is afgewerkt met een betonnen vloer, metsel-werk wanden en een geïsoleerd plafond, alsmede uitgerust met zadelkasten en aansluitingen voor de wasmachine en droger. Dit stalgedeelte staat in directe verbinding met de binnenmanege en stalgedeelte III. Schuifdeuren in de voorgevel bieden toegang tot het erf.
- Stalgedeelte II: 13 paardenboxen; solarium; 3 was-/poetsplaatsen. De boxen zijn allen voorzien van deels hardhouten, deels gegal-vaniseerde voorwanden met schuifdeuren, metselwerk tussen- en achterwanden. Het solarium en de was-/poetsplaatsen zijn afgewerkt met een betonnen vloer en deels betegelde wanden. Dit stalgedeelte staat in directe verbinding met de binnenmanege, stalgedeelte I en stalgedeelte III. Een schuifdeur in de voor- en achtergevel biedt toegang tot het erf.
- Stalgedeelte III: 18 paardenboxen. De boxen zijn allen voorzien van deels hardhouten, deels gegal-vaniseerde voorwanden met schuifdeuren, metselwerk tussen- en achterwanden; vaste dekenrekken; in directe verbinding met stalgedeelte II en naastgelegen opfokstal; schuifdeuren in voor- en achtergevel bieden toegang tot erf.

OPFOKSTAL: de opfokstal grenst direct aan de paardenstallen en is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het dak is met golfplaten gedekt. Het stalgedeelte is vanaf het erf toegankelijk middels 4 openslaande deuren in de voorgevel en een schuifdeur in de zijgevel. De stal is ingericht met 16 paardenboxen, 4 loopstallen en een opvoelbox.
De paardenboxen zijn allen voorzien van deels kunststof, deels gegalvaniseerde voor-, tussen- en achterwanden, draaideuren en een betonnen vloer.
De grote loopstallen zijn voorzien van deels kunststof, deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden en metselwerk achterwanden. Schuifdeuren in de achtergevel bieden een directe uitloop naar buiten.

Daarnaast vindt u op het terrein nog de volgende faciliteiten:

- QUARANTAINESTAL: aan de achterzijde van bedrijfsgebouw I, houten stal (Stableforce) voorzien van schuifdeur.
- OVERDEKTE STAPMOLEN: 4-paards, ca. 16 m doorsnede, aan achterzijde van paardenstallen en rijhal, wanden opgetrokken uit metselwerk en windbreekgaas, golfplaten dakbedekking.
- OVERDEKTE LONGEERCIRKEL: ca. 16 m doorsnede, naast de stapmolen gelegen, wanden opgetrokken uit metselwerk en windbreekgaas, golfplaten dakbedekking, deels lichtdoorlatend.
- MESTPLAAT: met onderliggende gierkelder (ca. 70 m³) voorzien van betonnen vloer en wanden.
- PADDOCK: geschikt voor hengsten, omheind met hout en voorzien van zandbodem en beregeningsinstallatie.
- WEILAND: rondom gelegen weiland, verdeeld in diverse weides, allen geheel omheind met hout en voorzien van houten poorten.

BIJZONDERHEDEN
- Verwarming middels c.v.-combiketels;
- Aanvaarding in overleg met eigenaar;
- Kadastrale gegevens: gemeente Wamel, sectie M, nummer 538 gedeeltelijk, totaal groot: ca. 15.000 m²;
- De mogelijkheid bestaat om 2 vrijstaande woningen (huisnummers 2 en 4A) met extra grond aan te kopen. Het totale perceel bedraagt dan ca. 4,3 hectare;
- Staat van onderhoud: goed;
- Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering;
- Op het object rust de bestemming "Agrarisch - Komgebied";
- Fraai gelegen met een vrij uitzicht aan de achterzijde!
- Gesitueerd op een centrale locatie in Nederland met een vrije ligging in het land van Maas en Waal, op korte afstand van diverse uitvalswegen.

In collegiale verkoop met Van Santvoort Makelaars te Helmond.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
TIARA_WOONOBJECT
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
1 ha 50 a 0 ca
Omvang
deelperceel
Sectie
M
Perceel
538
Hectare
1
Are
50

Kadastrale gegevens

Gemeente
Wamel
Sectie
M
Perceel
538
Eigendomssituatie
volle eigendom

Foto's

Nabijgelegen