Vorige | Volgende

Breukelerwaard 2 B Breukelen

Vraagprijs € 750.000 k.k.

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

ONTWERP UW EIGEN WONING VOOR DIT UNIEKE BOUWPERCEEL Aan een idyllische landweg ligt midden in een weidegebied boerderij 'Nieuw Ruwiel'. Deze boerderij is gelegen aan de westzijde van de A2 in de nabijheid van buurtschap Oud Aa en wordt omzoomd door knotwilgen en een boomgaard met oude hoogstamfruitbomen. In het kader van de 'ruimte-voor-ruimte-regeling' ontstaat op dit boerenerf de mogelijkheid...

Kenmerken

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Omschrijving

ONTWERP UW EIGEN WONING VOOR DIT UNIEKE BOUWPERCEEL

Aan een idyllische landweg ligt midden in een weidegebied boerderij 'Nieuw Ruwiel'. Deze boerderij is gelegen aan de westzijde van de A2 in de nabijheid van buurtschap Oud Aa en wordt omzoomd door knotwilgen en een boomgaard met oude hoogstamfruitbomen. In het kader van de 'ruimte-voor-ruimte-regeling' ontstaat op dit boerenerf de mogelijkheid voor het bouwen van twee vrijstaande woonhuizen. Centraal op het erf wordt de oorspronkelijke kapschuur teruggebouwd. Deze wordt onderverdeeld en doet zo dienst als gezamenlijk bijgebouw voor de woningen, zodat voor elke woning een ruime garage kan worden gerealiseerd.

Oud Aa, een buurtschap nabij Breukelen, dankt haar naam aan de rivier de Aa, in vroeger dagen een belangrijke verbindingsrivier met de Vecht. Het buurtschap zelf heeft ook nog een meer historische sfeer, vooral door de onverwachte verstilling van het platteland. Daar waar even verderop het verkeer op de A2 Amsterdam en Utrecht opzoekt, treedt de rust in bij het inrijden van de polder. Kalm grazende koeien en vrolijk springende lammeren bevolken dit waterrijke poldergebied. Daarnaast beschikt Breukelen over een treinstation en bent u met een half uur op Amsterdam Centraal of Amsterdam Airport.

Bij het ontwerpen van uw droomvilla dient u uit te gaan van een boerderij-ensemble rondom een gemeenschappelijk erf. De woning krijgt zijn eigen landschappelijke woonkwaliteiten, maar er is tevens sprake van een eenheid op het erf. De woning dient stoer, schuurachtig te worden ontworpen met een sobere detaillering. Het gebouw bestaat uit een enkelvoudige massavorm met zadeldak. Door de situering van de gebouwen dienen doorzichten naar het achterliggende landschap behouden te blijven.

De bijgevoegde impressies geven u ideeën van hoe een eigentijdse woning er uit kan zien. Door mooi materiaalgebruik, zoals baksteen, hout en gedekte kleuren, gaat deze woning optimaal op in de omliggende landerijen. Het staat u natuurlijk ook vrij een ander bouwplan te bedenken, mits passend aan het beeldkwaliteitskader. Desgewenst kan de woning worden onderkelderd en is het mogelijk om in de achtertuin een zwembad van maximaal 50 m² te realiseren.

KAVELKENMERKEN

Kavel 2 – Breukelerwaard 2B
Maximale oppervlakte 160 m²
Maximale inhoud 1.000 m³
Goothoogte 4 meter
Nokhoogte 8,5 meter
Garage in gezamenlijk bijgebouw ca. 75 m²
Perceelgrootte ca. 2.240 m²

BIJGEBOUW
De nieuw te bouwen kapschuur doet dienst als gezamenlijk bijgebouw voor de woningen. In dit gebouw krijgt iedere bouwkavel een ruime garage van ca. 75 m² (5 x 15 meter) voorzien van dubbele toegangsdeuren. De bouw van deze kapschuur wordt gerealiseerd door de eigenaar van de boerderij in samenspraak met de kopers van de bouwkavels.

LEVERING
De levering van de kavel dient plaats te vinden bij notariskantoor Blokhuis en Duinstra te IJsselstein.

Voorbehoud gunning eigenaar
Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
2240 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Breukelen
Sectie
K
Perceel
282
Oppervlakte
2240 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Foto's