Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende
Verkocht

Gein-Zuid 9 ABCOUDE

Deze woning is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

Locatie Hofstede 'De Lente' is gelegen op een fabelachtige locatie aan een rustige weg langs de rivier 'het Gein' tussen Abcoude en Driemond. Naast en achter de boerderij vindt u uitgestrekte weilanden, waardoor er een blijvend vrij en bijzonder uitzicht is. Wonen aan Gein-Zuid is wonen en werken om te genieten van twee werelden. De locatie, het natuurschoon, de omgeving en de unieke opstallen zijn...

Kenmerken

Soort woning
Boerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1906-1930
Ligging
Aan rustige weg

Omschrijving

Locatie
Hofstede 'De Lente' is gelegen op een fabelachtige locatie aan een rustige weg langs de rivier 'het Gein' tussen Abcoude en Driemond. Naast en achter de boerderij vindt u uitgestrekte weilanden, waardoor er een blijvend vrij en bijzonder uitzicht is. Wonen aan Gein-Zuid is wonen en werken om te genieten van twee werelden. De locatie, het natuurschoon, de omgeving en de unieke opstallen zijn nauwelijks te omschrijven, alleen een bezichtiging geeft u de ware impressie van hofstede 'De Lente'.

Abcoude is centraal gelegen met een uitstekende bereikbaarheid. Amsterdam is op steenworp afstand gelegen, evenals Schiphol en Hilversum. Daarnaast is Abcoude voorzien van een spoorwegstation, zodat de bereikbaarheid van dit object optimaal genoemd kan worden. Abcoude kent een rijke geschiedenis en heeft veel gezellige horecagelegenheden. Ook is het mogelijk om via de rivier 'de Vecht naar Amsterdam of de Vinkeveense Plassen te varen.

Object
Hofstede 'De Lente' is omstreeks 1920 gebouwd en gedurende een lange periode in gebruik geweest als boerderij. Daarna is de hofstede gebruikt als loonbedrijf. Enige jaren geleden is het loonbedrijf gestaakt en is de boerderij in gebruik gebleven. In 2013 is een gedeelte van het voorhuis van de boerderij door brand verwoest. Na wederopbouw is er tevens voor gekozen om de boerderij aan te sluiten op aardwarmte met zonnepanelen gelegen in het weiland. Hierdoor is de boerderij al voorbereid op onze gasloze toekomst. Ook de aanleg van glasvezel zal binnenkort worden gerealiseerd. Toch is het overgrote gedeelte van de boerderij gedateerd en zal derhalve gerenoveerd moeten worden. Een mooie uitdaging om dit prachtige object naar uw eisen woonwensen te renoveren.

Indeling
Het voorhuis van de boerderij is onder andere voorzien van een ruime en stahoge kelder met gewelfd plafond en inmaakbakken (ca. 40 m²). Er zijn diverse woonvertrekken op de begane grond te vinden, waaronder opkamer met ensuite werkkamer, woonkamer met wederom ensuite werkkamer, woonkeuken, bijkeuken en badkamer met separaat toilet. De verdieping is na de brand herbouwd, maar niet ingedeeld, waardoor deze ruimte nog vrij indeelbaar is. Wel zijn er authentieke kenmerken teruggebracht, zoals de voormalige bedstedes en een 'meidentrap'. Aan de achterzijde van de boerderij vindt u de deel met rieten kapconstructie. Deze deel is nog in originele staat.

Bestemming
Het bestemmingsplan 'Abcoude Buitengebied', van 23 november 2011 is van toepassing. Hieruit blijkt dat op het object een bestemming rust van 'bedrijf' en 'agrarisch'. Tevens rusten er twee dubbelbestemmingen op van 'waarde – archeologie' en 'waarde – schootsvelden'. Daarnaast heeft de boerderij de functieaanduiding van 'karakteristiek'. U hoeft nu geen actie te ondernemen om de bestemming te wijzigen van 'bedrijf' naar de bestemming 'wonen'. U kunt er gaan wonen en – indien gewenst - kan door de gemeente de bestemming van 'bedrijf' naar 'wonen' veranderd worden, zodra een nieuw bestemmingsplan in ontwikkeling komt. Ambtshalve is hiervoor toestemming verleend.

Kenmerken
Woonoppervlakte boerderij: 305 m²
Kelder: 40 m²
Deel: 193 m²
Inhoud boerderij: 2.282 m³

Schuur I: 151 m²
Schuur II: 137 m²

Oppervlakte
De totale oppervlakte van het object bedraagt 14.540 m²

Kadastrale gegevens
Gemeente Baambrugge, sectie A, nummers:
3189 en 3190Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Boerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930
Dakmateriaal
riet, pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
305 m²
Overige inpandige ruimte
233 m²
Externe bergruimte
288 m²
Bruto inhoud
2.282 m³
Perceeloppervlakte
14.540 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Energie

Soort verwarming
aardwarmte

Kadastrale gegevens

Gemeente
Abcoude
Sectie
A
Perceel
3189
Oppervlakte
11065 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Abcoude
Sectie
A
Perceel
3190
Oppervlakte
3475 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg
Tuintype
tuin rondom
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
garage mogelijk

Foto's