Maandag 24 december 2018 en maandag 31 december 2018 zijn wij gesloten.

Fijne feestdagen toegewenst!
Vorige | Volgende

Soestdijkerweg 12 Den Dolder

Prijs op aanvraag 

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

Op het statige landgoed 'Ewijckshoeve' hebben wij het genoegen te koop aan te bieden een HOOFDGEBOUW, KOETSHUIS en DEPENDANCE op een perceel van ca. 12.000 m² grond. Na jarenlang dienst te hebben gedaan als buitenverblijf is het hoofdgebouw, gebouwd omstreeks 1830, tegenwoordig ingericht als prachtig kantoorpand, waarbij alle stijlkenmerken bewaard zijn gebleven. Het hoofdgebouw is verdeeld in 3...

Kenmerken

Soort woning
Landgoed
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1830
Ligging
Aan bosrand, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Omschrijving

Op het statige landgoed 'Ewijckshoeve' hebben wij het genoegen te koop aan te bieden een HOOFDGEBOUW, KOETSHUIS en DEPENDANCE op een perceel van ca. 12.000 m² grond. Na jarenlang dienst te hebben gedaan als buitenverblijf is het hoofdgebouw, gebouwd omstreeks 1830, tegenwoordig ingericht als prachtig kantoorpand, waarbij alle stijlkenmerken bewaard zijn gebleven.

Het hoofdgebouw is verdeeld in 3 verdiepingen. Op de begane grond is een prachtige entreehal, 4 werkkamers, 2 vergaderkamers, een centrale keuken en sanitaire voorzieningen. Op de eerste verdieping zijn 6 werkkamers, een grote vergaderkamer en sanitaire voorzieningen. De tweede verdieping heeft 4 werkkamers, een grote kantoortuin, een ICT-ruimte en een aparte techniekruimte. Alle vertrekken hebben de stijlkenmerken van een buitenverblijf, waaronder o.a. hoge raampartijen, hoge plafonds en statige hoge deuren.

Het koetshuis vindt u aan de achterzijde van het landgoed en is thans een schitterend kantoorobject. Ook het koetshuis is voorzien van meerdere verdiepingen met op de begane grond een prachtig auditorium met een mooie authentieke serre, meerdere werkkamers, keuken en sanitaire voorzieningen. Op de eerste verdieping vindt u boven het auditorium een vide, voorts 3 werkkamers en sanitaire voorzieningen. Op de tweede verdieping zijn er twee grote werkruimtes en een grote berging met c.v.-opstelling. Het koetshuis ligt net als het hoofdgebouw in een prachtige groene omgeving met eeuwenoude bomen.

De dependance heeft 2 verdiepingen met op de begane grond een ruime entreehal, 5 werkkamers, een ruime kantoortuin/flex-werkplek en sanitaire voorzieningen. Op de eerste verdieping is één grote werkkamer, een ruime kantoortuin/flex-werkplek, keuken en wederom sanitaire voorzieningen. Ook hier zijn diverse stijlkenmerken van een buitenverblijf zichtbaar.

Het landgoed is bestemd tot rijksmonument en verkeert in een goede staat van onderhoud. Daarnaast is het landgoed centraal gelegen in Nederland. De snelwegen A1, A27 en de A28 zijn in de nabijheid gelegen. Met recht kan men spreken van een uniek en zeer zeldzaam object.

Mede door de bijzondere ligging en de karakteristieke architectuur lenen de gebouwen zich in het bijzonder voor een inspirerende en representatieve kantoorlocatie. De inrichting van de gebouwen vormt een zorgvuldige balans tussen een modern kantoor en de sfeervolle historische elementen.

Tot slot is vermeldenswaardig dat landgoed 'Ewijckshoeve' is aangemerkt als een landgoed als bedoeld in artikel 1 van de 'Natuurschoonwet'. Dit houdt voor de toekomstige koper in dat er diverse fiscale voordelen zijn, waaronder vrijstelling van de overdrachtsbelasting.

U begrijpt dat dit unieke landgoed zich moeilijk laat beschrijven in een brochure. Voor een eerste impressie hebben wij enkele foto's en plattegronden van de opstallen bijgevoegd. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Overige kenmerken
• ruime parkeergelegenheid naast de gebouwen
• terrassen op het gazon bij de grote vijver onder de eeuwenoude beuk
• openbaar vervoer naast het toegangshek
• op loopafstand van restaurant- en hotelfaciliteiten


Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Landgoed
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1830

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
865 m²
Bruto inhoud
3.000 m³
Perceeloppervlakte
12.000 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
18

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Zeist
Sectie
A
Perceel
746
Oppervlakte
12000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom

Foto's