Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende
Verkocht

Wakkerendijk 268 EEMNES

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

Monumentale langhuisboerderij Deze monumentale langhuisboerderij is gebouwd omstreeks 1700. Daarmee is deze boerderij één van de oudste boerderijen van Eemnes. Oorspronkelijk was de boerderij in gebruik als kaasmakerij. Anders dan de boerderijen aan de Wakkerendijk is deze boerderij met de deel naar de dijk gericht. De voorgevel is gericht op het Westen. Het interieur is grotendeels oorspronkelijk....

Kenmerken

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1700
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Omschrijving

Monumentale langhuisboerderij

Deze monumentale langhuisboerderij is gebouwd omstreeks 1700. Daarmee is deze boerderij één van de oudste boerderijen van Eemnes. Oorspronkelijk was de boerderij in gebruik als kaasmakerij. Anders dan de boerderijen aan de Wakkerendijk is deze boerderij met de deel naar de dijk gericht. De voorgevel is gericht op het Westen. Het interieur is grotendeels oorspronkelijk. Zo is de deel nog in originele staat met authentieke, inpandige, paardenstal en knechtenkamer boven de koeien.

De boerderij is te bereiken via een lange oprijlaan met naastgelegen boomgaard en staat op een perceel van 6.095 m² eigen grond. De boerderij, die door het vele groen bijna aan het oog wordt onttrokken, is van een ongekende schoonheid, die weer in volle glorie zichtbaar wordt na de benodigde restauratie. Er zijn diverse bijgebouwen, waaronder een 6-hoekige hooiberg, kalverstal en overige houten opstallen.

Eemnes, gelegen centraal in Nederland, aan de rand van 't Gooi, biedt een rustige en kindvriendelijke woonomgeving met een dorpse sfeer. Er zijn diverse scholen en sportvoorzieningen. Ook voor uw boodschappen hoeft u Eemnes niet uit. Het dorpshart biedt een diversiteit aan winkels. Meer winkelaanbod, restaurants e.d. vindt u in het nabij gelegen Laren, Blaricum, Hilversum en Baarn. Eemnes heeft zowel oude karakteristieke woonhuizen (unieke woonboerderijen) als onder moderne architectuur gebouwde woningen en wordt omgeven door natuur-/poldergebieden en bossen waar u wandelend of op de fiets kunt genieten van de rust.

KENMERKEN
Bouwjaar: ca. 1700
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, pannen– en rietgedekt
Woonoppervlakte: ca. 262 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 55 m²
Externe bergruimte: ca.167 m²
Inhoud: ca. 1.447 m³
Perceelsoppervlakte: 6.095 m²

OMSCHRIJVING
De boerderij heeft een woonoppervlakte van maar liefst ca. 262 m². Daarnaast is de verdieping van het voorhuis nog eens ca. 46 m² groot. Aangezien de boerderij intern verbouwd zal worden, hebben wij uitschrijving van de diverse vertrekken achterwege gelaten. In deze brochure vindt u de plattegronden van de huidige vertrekken o.a. bestaande uit een woonkamer met opkamer, kelder, keuken, slaapkamer en badkamer. In de woonkamer is de authentieke schouw nog aanwezig en in de deel vindt u nog een authentieke waterpomp.

De boerderij is bestemd tot gemeentelijk monument, inhoudende dat ingrepen van het exterieur tot een minimum beperkt moet worden. Intern zijn diverse mogelijkheden, waaronder het omtoveren van de deel in een volwaardige leefomgeving.

BIJGEBOUWEN
Er zijn diverse bijgebouwen o.a. bestaande uit een kalverstal, 6-hoekige hooiberg en hooiopslag. Volgens het bestemmingsplan zijn deze opstallen 'karakteristiek', zodat deze gebouwen instand gehouden dienen te blijven en herstel van de waardevolle bebouwingskenmerken en –elementen in acht moeten worden genomen.

De oppervlakte van de bijgebouwen zijn als volgt:
- kalverstal: ca. 50 m²
- hooiberg: 68 m²
- houten opstallen: ca. 49 m² en
- hooiopslag

Dit unieke object, de ruimte, mogelijkheden en de sfeer laten zich moeilijk beschrijven. Voor de sfeerbeleving nodigen wij u graag uit voor een bezoek ter plaatse.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1700
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
riet, pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
262 m²
Overige inpandige ruimte
55 m²
Externe bergruimte
167 m²
Bruto inhoud
1.447 m³
Perceeloppervlakte
6.095 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, wastafel

Energie

Soort verwarming
gaskachels, open haard
Warm water
geiser eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Eemnes
Sectie
L
Perceel
290
Oppervlakte
6095 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
voortuin
Tuin
West, 28 x 100 m
Oppervlakte
2800 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
vrijstaand hout, parkeerplaats
Capaciteit
5

Foto's