Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende
Verkocht

Woude 36 DE WOUDE

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

SCHITTERENDE BOUWKAVEL OP EEN UNIEKE LOCATIE Op een unieke locatie midden in de natuur, op het eiland 'De Woude', centraal gelegen in Nederland op korte afstand van grote plaatsen als Amsterdam (15 km), Alkmaar (15 km) en Purmerend (14 km), bieden wij op basis van erfpacht aan 2 bijzonder fraaie BOUWPERCELEN, geschikt voor het realiseren van uw droomhuis. Een fantastische locatie net buiten de...

Kenmerken

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwnummer
I
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Ligging
Landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Omschrijving

SCHITTERENDE BOUWKAVEL OP EEN UNIEKE LOCATIE
Op een unieke locatie midden in de natuur, op het eiland 'De Woude', centraal gelegen in Nederland op korte afstand van grote plaatsen als Amsterdam (15 km), Alkmaar (15 km) en Purmerend (14 km), bieden wij op basis van erfpacht aan 2 bijzonder fraaie BOUWPERCELEN, geschikt voor het realiseren van uw droomhuis. Een fantastische locatie net buiten de dorpskern waar u kunt genieten te midden van een prachtig landschap.
De Woude is een eiland in het Alkmaardermeer, dat behoort tot de gemeente Castricum (na 900 jaar onderdeel te zijn geweest van de gemeente Akersloot). Het is een idyllisch dorpje met 160 inwoners. U kunt er alleen komen met de pont. Zodra u met het pontje aan de overkant bent, krijgt u een echt vakantiegevoel. Op De Woude vindt u rust en ruimte. Het is een uniek natuurgebied met oude boerderijen, bijzondere vogels en een adembenemend polderlandschap.

KENMERKEN
Bouwjaar : nieuwbouw
Inhoud woonhuis : max. 450 m³
Oppervlakte bijgebouw : max. 72 m²
Perceeloppervlakte : 1270 m²

BESTEMMINGSPLAN OKTOBER 2014 - DE WOUDE 36A
Het plangebied betreft een herontwikkelingslocatie in de Westwouderpolder. Het aangewezen perceel was als agrarisch erf in gebruik, maar is nu - tezamen met de naastgelegen bouwkavel - omgevormd tot een bouwperceel met de bestemming 'Wonen', 'Tuin' en voor een gedeelte van de tuin 'Waterstaat - Waterkering'. De van toepassing zijnde bestemmingsplanvoorschriften vindt u in onze verkoopbrochure.
Het aangeboden perceel is 990 m² groot. Het bestemmingsplan kent royale mogelijkheden. Op het perceel is het mogelijk een woning te realiseren met een inhoud van maximaal 450 m³ met een maximale nokhoogte van 8 meter en een goothoogte van 3,5 meter. Daarnaast biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid van een bijgebouw met een maximale oppervlakte van 72 m².

BIJZONDERHEDEN
De bouwkavel wordt in erfpacht uitgegeven door Staatsbosbeheer, waarbij voor de nieuw te bouwen woning een recht van opstal wordt gevestigd. Erfpacht is een zakelijk recht - sterk verwant met het recht van eigendom - en wordt ingeschreven in het Kadaster. De erfpachter heeft in juridische zin een positie die nagenoeg gelijk is aan de positie van de grondeigenaar. Zo is het erfpachtrecht te vervreemden en te bezwaren met een recht van hypotheek. De erfpachter betaalt aan de grondeigenaar een vergoeding, de 'canon', voor het gebruik van de grond. De erfpachter mag op de erfpachtgrond een opstal realiseren. Met een recht van opstal wordt geregeld dat het opstal juridisch eigendom is van de erfpachter en wordt voorkomen dat het opstal eigendom wordt van de grondeigenaar. De erfpachtvoorwaarden regelen de verhouding tussen erfpachter en grondeigenaar. Deze voorwaarden betreffen onder meer looptijd, canon, mogelijkheden van canonherziening, lasten, onderhoud, gebruik, bestemming en beëindiging.

Aanbod: De aangeboden bouwkavel wordt in erfpacht uitgegeven met recht van opstal voor de nieuw te bouwen woning met bijgebouw.
De erfpacht heeft de volgende basiskenmerken:
- looptijd 30 jaar, met verlengingsmogelijkheid;
- de canon wordt jaarlijks geïndexeerd (middels de CPI alle huishoudens of vergelijkbaar zoals gepubliceerd door het CBS), één en ander is nader omschreven in de overeenkomst met de grondeigenaar in casu Staatsbosbeheer;
- de canon kan eens in de tien jaar worden herzien d.m.v. een taxatie van het perceel. Op basis van de uitkomst van deze hertaxatie vindt een berekening plaats van de nieuwe canon voor de komende 10 jaar.
Meer informatie over de erfpacht is verkrijgbaar via ons kantoor.
Meer informatie over de erfpacht is verkrijgbaar via ons kantoor.

Kavel 1270m2
Prijs € 67.500,--
Canon € 6.350,--


Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
990 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Akersloot
Sectie
E
Perceel
742
Oppervlakte
1270 m²
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht
Ligging
Landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Foto's