Vorige | Volgende

Soestdijkerweg 12 * Den Dolder

Koopprijs € 3.250.000 k.k.

Neem contact met ons op

035-5394470

info@waaijmakelaars.nl

Omschrijving

Buitenplaats 'Ewijckshoeve' - kantoorvilla met multifunctioneel bijgebouw • Inspirerende en representatieve kantoorlocatie • Centraal gelegen in Nederland in prachtige groene en rustige omgeving • Riante parkeergelegenheid • Met ca. 7.000 m² grond Aan het eind van een lange oprijlaan van buitenplaats 'Ewijckshoeve' manifesteren zich de contouren van een stijlvolle KANTOORVILLA gebouwd in 1834; geen...

Kenmerken

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte met woonruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Opp kantoorruimte
756 m²

Omschrijving

Buitenplaats 'Ewijckshoeve' - kantoorvilla met multifunctioneel bijgebouw

• Inspirerende en representatieve kantoorlocatie
• Centraal gelegen in Nederland in prachtige groene en rustige omgeving
• Riante parkeergelegenheid
• Met ca. 7.000 m² grond

Aan het eind van een lange oprijlaan van buitenplaats 'Ewijckshoeve' manifesteren zich de contouren van een stijlvolle KANTOORVILLA gebouwd in 1834; geen overdaad en praal, maar karakteristiek en degelijk van architectuur.

De status van het gebouw wordt onderstreept door de hoge ramen in stralend wit gepleisterde gevels met donkergroene luiken en twee kapitale rode beuken aan weerszijde van het gebouw. De kantoorvilla wordt samen met het multifunctionele bijgebouw te koop aangeboden.

De kantoorvilla telt twee verdiepingen. De begane grond heeft een prachtige entreehal, vijf vertrekken, een authentieke open haardkamer, keuken en sanitaire voorzieningen. Op de eerste verdieping zijn zes vertrekken, een grote ontvangstruimte, een kitchenette en sanitaire voorzieningen. Op deze verdieping bevindt zich tevens de monumentale badkamer in Moorse stijl met kleedruimte. Alle vertrekken op deze verdieping hebben de stijlkenmerken van een buitenverblijf, waaronder de hoge raampartijen, hoge plafonds en statige deuren. Op de tweede verdieping bevinden zich vier vertrekken, een ICT ruimte en een aparte techniekruimte.

Aan de voorzijde van de kantoorvilla - met schitterend uitzicht en uitgestrekt gazon - stroomt de in Engelse landschapsstijl vormgegeven vijver. Aan de achterzijde kijkt u uit op de rustgevende natuur en de slingerende beukenlanen die stammen uit 1860 toen het lanenstelsel van het landgoed werd aangelegd.

Naast de kantoorvilla ligt een multifunctioneel BIJGEBOUW, gebouwd in 1991. Dit gebouw kijkt uit over een ruim grasland en heeft uitzicht op de eeuwenoude oranjerie, bekend van de schilderijen van kunstschilder W.B. Tholen.
De begane grond van het bijgebouw heeft een ruime entreehal, vijf vertrekken en sanitaire voorzieningen. Op de eerste verdieping bevindt zich een vertrek en een grote zaal, keuken en sanitaire voorzieningen.

De kantoorvilla is bestemd tot rijksmonument en maakt deel uit van het historische landgoed 'Ewijckshoeve'.

Overige kenmerken:
• ruime parkeergelegenheid;
• inspirerende en representatieve kantoorlocatie;
• terrassen op het gazon bij de grote vijver onder de eeuwenoude beuk;
• openbaar vervoer naast het toegangshek;
• op loopafstand van restaurant- en hotelfaciliteiten.

Verhuurbaar vloeroppervlakte kantoorvilla:
Begane grond: ca. 281 m²
1e verdieping: ca. 268 m²
2e verdieping: ca. 207 m²
Kelders (2): ca. 92 m²

Verhuurbaar vloeroppervlakte bijgebouw:
Begane grond ca. 146 m²
1e verdieping ca. 95 m²

Het bestemmingsplan 'Den Dolder Noord', van 23 juni 2008 is van toepassing. Hieruit blijkt dat op het object een bestemming rust van 'buitenplaats' en een dubbelbestemming van 'hoge archeologische waarde. Daarnaast heeft de kantoorvilla de functieaanduiding 'wonen' en 'kantoor'. Ook het bijgebouw heeft de functieaanduiding van 'kantoor'.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte met woonruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
756 m²
Perceel
7.000 m²

Indeling

Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Toilet, Pantry, Verwarming, Kamerindeling

Kadastrale gegevens

Gemeente
ZEIST
Sectie
A
Perceel
746
Oppervlakte
7000 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Foto's